Президентът на компанията Pro Sport Management Герман Ткаченко обвини Ювентус за проваления трансфер на халфа на Зенит Санкт Петербург Аксел Витсел.

Сделката уж беше сигурна, но пропадна буквално в последния момент на прозореца и белгийският национал остава в Русия. "Обвинявам Ювентус. Как може играчът да е при тях цял ден и да не подпишат договор? Беше в Торино от сутринта и не парафира!".

"Не е бил никакъв заложник на Зенит. В противен случай нямаше да е в Италия без съгласието на клуба му. Ювентус претърпя пълен управленски провал. Ако е имало разминавания за сумата, е ставало въпрос за 2-3 млн. евро. А искат Витсел повече от осем месеца".

"Уверен съм, че италианците са се държали много арогантно. Знаят, че има още една година до края на контракта му. За мен шефовете на клуба претърпяха пълен провал, въпреки че са горди от продажбата на Погба и покупката на Игуаин", каза Ткаченко.

Sky Sports обаче има другия версия. Според авторитетната медия треньорът на Зенит Мирча Луческу е блокирал трансфера, защото клубът не е довел качествен заместник на Витсел. Въпреки това халфът може да заиграе в Италия през януари, когато цената му ще падне на 6-7 млн. евро, тъй като е с изтичащ договор.

Добрата новина за Юве е, че през този сезон Зенит играе в Лига Европа, което означава, че "бианконерите" ще могат да ползват Витсел в Шампионска лига през пролетта, ако се стигне до зимен трансфер.