Големият талант на италианския хегемон – Ювентус, Мойс Кийн, е смесица между Тиери Анри, Карлос Тевес и Марио Балотели. Това заяви братът на нападателя Джовани.

От няколко дни насам цяла Европа говори за 16-годишния младеж, който стана първият футболист, роден след 2000 г., дебютирал в Серия "А" и Шампионска лига.

"Мойс е интересна смесица. Прилича малко на Анри, има хъса на Тевес и голмайсторския нюх на Балотели. Футболът е видял как много 16-годишни таланти изчезват от картата, но брат ми работи усилено и е смирен", каза Джовани.

"Балотели е неговият идол, но на терена са различни. Мойс е готов да се жертва в името на отбора и научи много неща в Ювентус. Скоро ще подпише и професионален договор", добави братът на таланта.

Кийн получи шанс да дебютира за "бианконерите" заради контузиите на Пауло Дибала и Марко Пяца, които са аут от няколко седмици. Преди мача със Севиля и Гонсало Игуаин получи травма, което накара Алегри да заложи на перлата на "старата госпожа" в 84-ата минута.

Секунди след влизането му в игра, Юве поведе с 2:1, а впоследствие спечели визитата си на стадион "Рамон Санчес Писхуан" с 3:1. "Какво ще се случи след възстановяването на Дибала и Пяца? Може би ще се върне в младежкия отбор, но е щастлив в Торино и следващите няколко години го виждам в Юве", завърши Джовани Кийн.