Вратарят на Ювентус Джанлуиджи Буфон не смята скоро да прекратява състезателната си кариера. Дългогодишният капитан на Юве продължава да демонстрира топ ниво на терена, въпреки че вече е на 38 години.

"Все още не се чувствам стар на 38 години. Дали ще се сбогувам с играта след 10 или 15 години? Кой знае, може да се откажа чак на 65 години", заяви Буфон.

Капитанът на националния отбор на Италия каза още, че е постигнал всички успехи в кариерата си благодарение на загубите, които е претърпявал преди това.

"Не съм губил толкова много през живота си, но винаги съм успявал да извлека повече поуки от загубите, отколкото от победите. Правилното нещо, което винаги можеш да направиш, е да не се оправдаваш. Аз все още правя грешки, но никога не ми е пречило да потърся причините за тези грешки".

"Когато бях на 13, едно момче в Парма ми предлагаше наркотици, за да съм се забавлявал. Тогава му казах "не", а 3 години по-късно разбрах, че е починал от свръхдоза. Вярвам, че така постъпвам правилно", каза още Буфон.