Изпълнителният директор на италианския шампион Ювентус – Джузепе Марота, разкри част от трансферните планове на "бианконерите".

В интервю за Gazzetta della Sport той потвърди привличането на младия централен защитник на Аталанта Матия Калдара и говори за Хамес Родригес (Реал Мадрид) и Юлиан Дракслер (Волфсбург), които почти сигурно ще напуснат настоящите си отбори. "Намираме се в добро положение за преговорите, ще го обявим официално през януари, но трансферът ще е за 2018 г.", заяви Марота относно Калдара.

Той беше категоричен, че Дракслер няма как да облече "черно-белия" екип, защото веднъж отказа на Юве и няма връщане назад. "Махмуд Дахуд или Юлиан Дракслер? Относно първия мога да заявя, че следим голям брой играчи. За втория е невъзможно да бъде привлечен в Ювентус, защото ни създаде много проблеми с отказа си през 2015 г. Ако ни откажеш веднъж, Ювентус започва да се оглежда другаде", категоричен беше той.

"Хамес Родригес? Зависи как ще се развие трансферният прозорец. Винаги трябва да обръщаме внимание на финансовия ни баланс, но Ювентус иска да бъде сред най-добрите отбори в света. Това винаги ще бъде нашата амбициозна цел".

"Преди няколко години не можехме да си позволим трансферните суми за Игуаин и Пянич, но сега можем. Нашата мощ на трансферния пазар се засили значително в сравнение с близкото минало благодарение на страхотната работа на президента на клуба Андреа Аниели. Сега можем да правим сериозни и значими трансферни инвестиции", каза още Марота, цитиран от Juventusbulgaria.com.

"Трудно е да намерим играчи, които да отговарят на класата на Ювентус и да са свободни. Аксел Витсел? В момента развитието около негов трансфер е в засттой. Договорът му изтича през юни, така че имаме пет месеца за действие", добави той.