Шампионът на Италия Ювентус постигна четвъртата си поредна победа в шампионата, след като надви с 2:0 един от най-слабите тимове в елита - Кротоне, при визитата си.

Това стана в среща от 23-ия кръг на Серия "А" в която торинци като цяло контролираха изцяло събитията на терена, но нямаха късмета да стигнат до по-убедителен успех.

Сашо Тонев бе титуляр за домакините, но така и не успя да им помогне. Първото попадение за торинци пък бе дело на Манджукич, който реализира в 60-ата минута. За крайния резултат точен бе Игуаин в 74-ата минута.

След успеха си торинци са с 57 точки в актива си и отборът има 7 пункта преднина пред втория в класирането Рома.
 



Срещата започна добре за гостите от Торино и макар те да не успяха да създадат ранно голово положение, тимът им доминираше в срещата през началните минути. 

В първите 20-25 минути се забеляза, че играчите на Юве действат доста по-добре от своя противник, но липсваше прецизността в завършващата част и добрия голов шанс.

В 27-ата минута "бианконерите" създадоха първото си положение. Игуаин по прекрасен начин успя да намери Дибала, но стражът на противниковия тим успя да се намеси добре и да спаси вратата си. 

Десетина минути след това торинци създадоха доста добра атака, която завърши с добро подаване към Игуаин, но стражът на противниковия тим отново бе безупречен. 

В самия край на полувремето Юве стигна до още едно положение, което бе доста чисто.

Удар с глава на Манджукич обаче бе париран от противниковия вратар. След това Дибала имаше шанс да се разпише при добавката и успя да прехвърли противниковия страж, но Месба изчисти от голлинията. 

Второто полувреме започна добре за торинци и няколко минути след подновяването на играта те стигнаха до добро положение. 

Манджукич бе наерен добре от Пяца в наказателното поле, но не успя да се възползва по най-добрия начин от ситуацията и пропиля изгоден шанс.

Все пак Супер Марио откри за торинци в 60-ата минута и даде аванс на тима си. Aсамоа засече хубаво центриране с глава, но стражът на домакините отрази топката. Тя обаче попадна в краката на Манджукич, който от близка дистанция я довкара във вратата.

В 74-ата минута интригата бе тотално убита, след като Гонсало Игуаин бе изведен сам срещу вратаря и с удар от малък ъгъл успя да реализира. 

Десет минути след това Пянич нацели греда, а до края нямаше повече голове. 

КРОТОНЕ - ЮВЕНТУС 0:2
0:1 Манджукич 60
0:2 Игуаин 74

КРОТОНЕ: Кордас, Роси, Месба, Чечерини, Сампириси (70 - Боаду), Ферари, Капеци, Барберис, Стоян, Тонев, Фалкинели

ЮВЕНТУС: Буфон, Алвеш, Бонучи, Ругани, Кедира (70 - Пянич), Асамоа, Ринкон, Игуаин, Манджукич, Дибала, Пяца

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/nxF9gIOhX1s" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/vO_ee7nTxig" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>