Ювентус успя да постигне много важна победа с 2:0 при визитата си на Пескара в среща от 32-и кръг на италианската Серия "А", която се игра на стадион "Джовани Корначия".

Торинци бяха без Буфон и Кедира, които получиха почивка, както и без контузените Пяца и Лео Бонучи, а освен това Макс Алегри остави извън титулярния състав Киелини, Сандро, Бенатия и Алвеш.

Въпреи това обаче "бианконерите" стигнаха до успеха сравнително лесно след две попадения на Игуаин, който се разписа в 22-ата и 43-ата минути на срещата.

След този мач торинци са с актив от 80 точки на върха в класирането и успяха да се възползват от грешката на втория Рома, като към момента разликата между двата тима е 8 точки. 


Домакините можеха да открият резултата още в първия секунди, след като Бругман бе намерен от Мунтари на идеална позиция в наказателното поле, но Нето направи добро спасяване. 

В 10-ата минута стражът на домакините направи страхотно спасяване след удар от няколко метра на Манджукич, а минута след това и Игуаин бе близо до гола за гостите, но ударът му премина над вратата.

Все пак торинци стигнаха до попадение в 22-ата минута. Куадрадо намери непокрития Игуаин пред малкото наказателно поле и за гаучоса не бе проблем да вкара.

Малко след това "Ел Пипита" бе на косъм от втори гол, но ударът му с глава не намери целта, а в 38-ата минута торинци отново имаха супер положение. Тогава обаче Фиорило спаси по страхотен начин удар на Игуаин. 

Все пак гаучосът удвои аванса на тима си в 43-ата минута. Манджукич с глава свали топката за своя съотборник в малкото наказателно поле и Гонсало отклони технично с крак под плонжа на вратаря. 

Малко след почивката съдията спести на Мунтари втори жълт и червен картон, след като ганаецът фаулира грубо Игуаин, а в следващите минути играчите на домакините започнаха да играят грубо и Манджукич също бе фаулиран по много скандален начин. Реферът обаче отново си замълча. 

В 60-ата минута торинци пропуснаха шанс за класически резултат. Стураро можеше да реализира от няколко метра, но така и не успя да отправи толкова прецизен удар. 

Няколко минути след това Пескара създаде добър голов шанс, след като Мемушай бе намерен на задната греда и можеше да намери непокрития Кампаняро, но не успя да подаде точно. 

До самия край темпото драстично падна и двата тима не създадоха нищо кой знае колко интересно. 

ПЕСКАРА - ЮВЕНТУС 0:2
0:1 Игуаин 22
0:2 Игуаин 43

ПЕСКАРА: Фиорило, Кода, Кампаняро, Бираги, Зампано, Мунтари (58 - Бенали), Мемушай, Бругман, Бруно, Кулибали, Карпари

ЮВЕНТУС: Нето, Бардзали, Лихтщайнер, Ругани, Маркизио, Пянич (46 - Ринкон), Асамоа, Игуаин, Манджукич, Куадрадо (88 - Лемина), Дибала (54 - Стураро)