Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри не скри радостта си след класирането за финала на Шампионската лига, дошло след нова победа над Монако, този път с 2:1.

"Това е път, който започна преди много време. Всички се развиваме: клубът, футболистите, както и аз. Поздравявам всички. Дано това се окаже нашата година", започна специалистът.

"От утре започваме да мислим за това, което може да направим в следващите 20 дни. Нормално е да бъдем ентусиазирани, но не трябва и да бързаме. Имаме да подобрим някои неща, защото съставът може и да се развива. Способен е на това. Щастлив съм от представянето на момчетата. Трудно се играе в този турнир, но ние си заслужихме класирането за финала."

"Преди три месеца някои хора искаха да потиснат Дани Алвеш. Когато един футболист е добър, той е добър през юни, септември и през следващия юни. Няма как да се промени и да стане посредствен. При всички положения Алвеш не е някого, когото сме открили през последните три месеца. Той е спечелил общо 29 титли в кариерата си", добави специалистът.