Спечелилият Шампионската лига с Ювентус през 1996 година Анджело Ди Ливио е на мнение, че нападателят Гонсало Игуаин е бил най-слабото звено на тима в съботния финал в Кардиф срещу Реал Мадрид.

"Със сигурност Игуаин е играчът, който ме разочарова най-много. Очаквах доста от Пипита, поне нещо повече по отношение на техническите умения и глада за голове", коментира Ди Ливио пред Il Mattino.

"Нито един футболист на Юве не се опита да направи разликата и да демонстрира качествата си, но Игуаин е този, който "изпъкна" най-много в негативен план."

"Да играеш на най-високо ниво означава, че се нуждаеш от топ играчи. А бианконерите все още не разполагат с определени футболисти с характер. Играчи, които могат да дадат качество на целия отбор."

"Имаше истински колапс в играта на отбора между двете полувремена. Психическият аспект е важен, а Юве изразходи своята енергия в първите 45 минути."

"След това направо изчезнаха. Провалиха се в най-важния момент от втората част. Във физически и психологически аспект второто полувреме беше истинско бедствие за Юве", добави легендата.