Легендата на Барселона Шави се изказа много ласкаво за бившия си съотборник Дани Алвеш, определяйки го за най-добрия десен бек в света.

Така футболният магьосник се разграничи рязко от мнението на Диего Марадона, който определи бразилеца за "идиот с 4 точни паса на мач".

Кариоката е много близо до подписване с Манчестър Сити, след като реши да си тръгне от Ювентус само една година след пристигането си в отбора.

"Годините не са всичко. За мен Дани е най-добрият десен бек на планетата. И той липсваше на Барселона през миналия сезон. В същото време Алвеш направи невероятен сезон в Ювентус", коментира Шави.

"Той е добър приятел и аз знам колко здраво работи. Знам колко добре се грижи за себе си. Той е в чудесна форма и може да играе на най-високо ниво още няколко години. С него не взимаш само страхотен играч, но и голям опит."

"Той спечели толкова много трофеи в Европа, Шампионската лига и е играл във всички големи мачове с Бразилия. Той е силна личност и важна част от съблекалнята. Намира се в прекрасни отношения с Пеп Гуардиола, между тях има взаимен респект. Двамата постигнаха големи успехи в Барса", добави испанецът.