Сензационният трансфер на Леонардо Бонучи от хегемона Ювентус в Милан вече е факт, твърди авторитетното издание Sky Italia.

Според информациите, сделката е приключена, след като агентът на защитника Алесандро Лучи завърши преговорите с "бианконерите". Цената на 30-годишния защитник е 40 милиона евро, а годишната му заплата на "Сан Сиро" ще е 6,5 млн. евро. Отделно Бонучи ще взима бонуси, докато договорът му с "росонерите" ще е за 5 сезона.

В момента Бонучи пътува за Милано, за да завърши преминаването си на "Сан Сиро", след което двата клуба официално ще обявят новината. Италианският национал ще отлети с новите си съотборници на предсезонното турне в Китай.

Tuttosport съобщава, че на негово място Ювентус ще се опита да привлече Костас Манолас от Рома. Подобна сделка обаче ще се осъществи много трудно, защото "вълците" нямат никакво намерение да продават един от лидерите си.

Бонучи напуска Юве заради пореден скандал с Макс Алегри. По-рано беше съобщено, че той е бил в основата на разпра по-време на финала в Шампионска лига с Реал Мадрид, загубен с 1:4. На почивката, при резултат 1:1, Бонучи и Дани Алвеш са скочили на съотборниците си, което довело до тежката загуба в Кардиф.

След това торинци са решили да се разделят с двамата, за да не развалят йерархията в отбора. Бразилският ветеран вече подписа с ПСЖ като свободен агент. Бонучи игра за Юве 7 години и за този период спечели всички възможни трофеи на Апенините по няколко пъти.