"Рано или късно богинята на късмета ще бъде от страната на Ювентус в Шампионска лига". Това заяви новото попълнение на "бианконерите" Бенедикт Хьоведес по време на официалното си представяне.

Германският национал подписа с торинци вчера с договор за наем за един сезон и опция за постоянен трансфер. 29-годишният мултифункионален футболист заяви, още, че за него е "чест и привилегия да носи черно белия екип, тъй като това е един от петте най-големи отбора в света".

"Сигурен съм, че ще имам фантастична година тук. Точно преди световното първенство ще играя на най-високо ниво, в Серия "А", което е страхотно първенство, в Шампионска лига. Това ще ми помогне да стане още по-добър", каза още Хьоведес, който е провел няколко разговора със сънародника си Сами Кедира преди да премине в Юве.

"Определено съм свикнал да бъда лидер. Бях капитан на Шалке шест години, носих лентата и в младежкия национален отбор. Още от млад съм свикнал да повеждам останалите. Защо избрах №21? Защото са го носили големи имена, от Тюрам до Дибала. За мен е чест да нося тази фланелка, въпреки че нямам лична връзка с номера", добави Хьоведес.