Италианският шампион Ювентус вече работи усилено по селекцията си за следващото лято, като целта пред отбора е да привлече в състава си трима играчи с изтичащи договори - Леон Горецка от Шалке, Андрес Иниеста от Барселона и Емре Джан от Ливърпул.

Според торинското издание "Тутоспорт", отборът е провел разговори с представителите на всеки един от тримата футболисти и има сериозна вероятност те да акостират в отбора през лятото на следващата година.

Интересът на торинци към Джан е добре известен отдавна. Той отказа да преподпише договора си с Ливърпул и от зимата има право да преговаря с други клубове, за да може след края на сезона да премине без трансферна сума в бъдещия си отбор.

По принцип се говори, че той се е съгласил да акостира на "Ювентус Стейдиъм".

За Иниеста също се знае като идея от преди, а ако той премине в състава на торинци, то тогава това ще напомни за трансфера на Андреа Пирло преди години в клуба, след като ветеранът напусна Милан, за да подсили прекия конкурент.

Бранителят Горецка по принцип е желан и от Байерн Мюнхен и се говори, че се е разбрал с "баварците", но "бианконерите" ще направят всичко по силите си, за да го уредят от следващия сезон.