Треньорът на италианския хегемон Ювентус – Макс Алегри, заяви след равенството 2:2 с Аталанта в Бергамо, че системата за видео повторения (VAR) ще убие футбола, ако се използва неправилно.

Срещата на стадион "Атлети Адзури" предизвика много полемики, защото главният съдия Антонио Дамато отмени гол на Марио Манджукич за фаул на Стефан Лихтщайнер още в началото на атаката. Впоследствие реферът даде спорна дузпа за шампионите, въпреки че отново се допита до VAR. Пауло Дибала обаче пропусна от бялата точка, с което лиши Юве от успеха.

"Ако искаме да превърнем футбола в спорт, който никой не иска да гледа, ще използваме видео системата при всяко отсъждане, което ни се струва, че не е в наша полза. През март, когато сезонът ще в решаващата си част и всяка точка ще е от голямо значение, мачовете могат да продължават по 3-4 часа. Тази технология трябва да бъде прилагана само единствено за засада и дали топката е преминала голлинията. Във всички останали ситуации съдията трябва да реши сам. Не бива да забравяме, че това е спорт", заяви Алегри.

Относно представянето на Юве в Бергамо, където беше изпусната преднина от 2:0, тактикът от Ливорно заяви: "Представихме се добре от гледна точка на техническо ниво и интензивност. После допуснахме гол от фаул, който промени нещата. Би трябвало да сме по-подготвени в тези ситуации. В крайна сметка е добре, че не загубихме, защото опасността беше реална", добави Алегри. 

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpremiumsintesi%2Fvideos%2F277723799399227%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>