Нападателят на италианския хегемон Ювентус – Федерико Бернардески, заяви, че не е разочарован от трансфера си при "старата госпожа".

През лятото той напусна Фиорентина в посока Торино за 40 милиона евро, но от началото на сезона има пет мача в Серия "А". В последния кръг срещу Аталанта, Бернардески за първи път започна титуляр за "бианконерите" и се отчете с гол и асистенция при равенството 2:2 в Бергамо.

"Не съм притеснен от малкото игрово време", заяви италианският национал пред Corriere della Sera. "Не се отчайвам и чакам своя шанс. Не се страхувам, че ще загубя мястото си в Италия точно преди световното първенство. Знам, че Джампиеро Вентура ми има доверие и ще се боря в Юве. Това е отбор, който спечели шест поредни титли и игра два финала в Шампионска лига и не е лесно да се наложиш", добави Бернардески.

Припомняме, че преди три години Ювентус купи настоящата си звезда Пауло Дибала от Палермо също за 40 млн. евро. Той започна престоя си в Торино като резерва, но постепенно се превърна в незаменим играч за Макс Алерги и сега ниже гол след гол. Идеята на тактика от Ливорно най-вероятно е да постъпи по същия начин и с Бернардески, разсъждават медиите на Ботуша.