Ювентус постигна победа по италиански, след като надви много трудно португалския Спортинг Лисабон с 2:1 на своя "Ювентус Стейдиъм". 

След този мач торинци са втори в своята Група "D", като тимът има в актива си 6 точки след 3 мача и изостава на 3 пункта от лидера в таблицата Барселона.

Лисабонци пък са на третата позиция с едва 3 точки.

Алекс Сандро си вкара автогол в 12-ата минута, а Пянич изравни в 29-ата. Манджукич от своя страна донесе трудния успех след обрат на торинци в 84-ата минута.


Срещата като цяло започна изненадващо добре за португалския клуб, който демонстрира в първите минути, че няма да се бори да не загуби с минимален резултат.

Донякъде логичното с оглед на добрия старт на Спортинг се случи в 12-ата минута, след като Алекс Сандро си отбеляза автогол. 

Желсон Мартинс излезе на позиция сам срещу вратаря и отправи силен удар в тялото му, но топката рикошира в намиращия се точно до него бранител на торинци и влезе във вратата по доста комичен начин.

Броени минути след това торинци все пак се окопитиха и създадоха добри възможности за гол.

В 17-ата минута удар на Игуаин от няколко метра бе блокиран, а след това топката попадна в Кедира, който стреля покрай вратата. 

В 22-ата минута пък Манджукич бе изведен по страхотен начин сам срещу вратаря, но така и не успя да го преодолее. 

Постепенно торинци увеличиха сериозно натиска си и това даде отражение в резултата.

В 29-ата минута тимът стигна до изравнителен гол след прекрасен удар на Пянич от фаул в близост до наказателното поле. 

Малко преди почивката "бианконерите" бяха на косъм и от пълен обрат, но Игуаин не успя да преодолее вратаря от близка дистанция и в крайна сметка Руи Патрисио се намеси блестящо след неговия удар. 

Четири минути след почивката Кедира бе на косъм от гола, след като бе останал сам срещу вратаря, но в последния момент Коентрао се появи и се намеси и изби топката в корнер.

В 57-ата минута "лъвовете" от Лисабон изразиха сериозни претенции за дузпа за игра с ръка на играч на Юве в наказателното поле, но реферът в крайна сметка си замълча. 

През следващите минути опитите на торинци да стигнат до попадение удряха на камък. 

Определено домакините се поизмъчиха през следващите минути и головите положения липсваха, но в 84-ата минута Манджукич се превърна в герой за тима си. 

Той засече прекрасно центриране на Дъглас Коста на далечната греда и с глава реализира, а до самия край нямаше повече голове.

ЮВЕНТУС - СПОРТИНГ ЛИСАБОН 2:1
0:1 Алекс Сандро 12 автогол
1:1 Пянич 29 
2:1 Манджукич 84

ЮВЕНТУС: Буфон, Киелини, Бенатиа (46 - Бардзали), Алекс Сандро, Стураро, Кедира (62 - Матюиди), Пянич, Дибала, Куадрадо, Манджукич, Игуаин

СПОРТИНГ: Патрисио, Коентрао, Матийо, Коатес, Пичини, Карвальо, Баталия (87 - Думбия), Мартинс, Фернандеш, Акуня, Дост 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/ucqYFB1nan0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>