Италианският хегемон Ювентус записа втора поредна победа в Серия "А", след като в мач от 10-ия кръг победи с 4:1 у дома новака СПАЛ.

Шампионите поведоха набързо с 2:0 с великолепни голове на Федерико Бернардески (14) и Пауло Дибала (22), но в 34-ата Андреа Палоски намали. В началните минути на второто полувреме гостите изненадващо бяха по-активни и техен гол за засада беше отменен, благодарение на системата за видео повторения. След този момент Юве рязко вдигна оборотите и стигна до нови две попадения, дело на Гонсало Игуаин (65) и Хуан Куадрадо (70), за да доиграе мача спокойно.

С успеха "бианконерите" събраха 25 точки и изостават с 3 т. от лидера Наполи и на 1 т. от втория Интер. В събота Ювентус гостува на Милан, като дербито е от 19.00 часа наше време.


Треньорът на шампионите Макс Алегри направи доста промени в титулярния си отбор. Войсчех Счесни смени Джанлуиджи Буфон, а в центъра на защитата действаха Даниеле Ругани и Андреа Бардзали. Дъглас Коста и Федерико Бернардески също започнаха мача, в центъра на терена си партнираха Сами Кедира и Родриго Бентанкур.

В началото Юве наложи свиреп натиск, но имаше проблем пред завършващия удар до 14-ата минута, когато Федерико Бернардески с блестящ изстрел откри резултата. Той получи пас от Дъглас Коста, овладя с десния крак, след което с левия с великолепно параболично изпълнение прати неспасяемо топката във вратата на Алфред Гомис за 1:0!

В следващите минути шампионите продължиха да диктуват събитията на терена и в средата на полувремето Пауло Дибала сложи точка на головата си суша от пет поредни мача във всички турнири. Аржентинският национал изпълни своя специалитет – пряк свободен удар, от който нанесе неспасяем удар в горния ляв ъгъл на вратата. По този начин перлата на "старата госпожа" вкара единадесетото си попадение от началото на сезона в Серия "А" и се изравни на 2-то място с капитана на Интер Мауро Икарди.

В 32-ата минута шут на Бернардески мина на сантиметри от гредата, а в следващата атака гостите намалиха изоставането си. След изпълнение на корнер, Федерико Матиело отклони към Андреа Палоски, който се пребори за по-добра позиция от Стефан Лихтщайнер до далечната греда и с едно докосване прати кълбото в мрежата на Войсчех Счесни.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Cp0CGuiMNGg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Втората част започна както първата – с натиск на Юве, но в 53-ата минута Палоски демонстрира отлична техника, навлезе в наказателното поле, но ударът му беше блокиран. 180 секунди по-късно СПАЛ накара "старата госпожа" да изтръпне. След корнер Марко Бориело нацели горната греда, Палоски направи добавка за 2:2, но голът беше отменен за засада. При положението съдиите се допитаха до видео повторенията, за да вземат решение.

В тези минути гостите изненадващо доминираха, което накара Макс Алегри да направи две смени. Бернардески отстъпи мястото си на Хуан Куадрадо, а малко след това Миралем Пянич замени Бентанкур. В 66-ата минута Юве вкара гола на успокоението. При корнер се получи разбъркване, Сами Кедира намери дебнещият на втора греда Гонсало Игуаин, който със силен диагонален изстрел покачи на 3:1!

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/SA0Y0FzjY2Q" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

20 минути преди края Куадрадо окончателно уби интригата в срещата. Коста центрира на далечната греда и колумбиецът с летящ плонж с глава се разписа за крайното 4:1 за хегемона на Ботуша! В последния четвърт час игра след контузия се завърна един от големите любимци на "черно-белите" тифози Клаудио Маркизио, който доскоро се лекуваше от контузия. В 89-ата минута Игуаин отново вкара, но попадението беше отменено за нарушение в атака. 

Ювентус – СПАЛ 4:1 

Голмайстори: 1:0 Бернардески (14), 2:0 Дибала (22), 2:1 Палоски (34), 3:1 Игуаин (66), 4:1 Куадрадо (70)

Ювентус: Счесни, Сандро, Ругани, Бардзали, Лихтщайнер, Кедира (75-Маркизио), Бентанкур (60-Пянич),Коста, Бернардески (56-Куадрадо), Дибала, Игуаин
Треньор: Макс Алегри

СПАЛ: Гомис, Иконому (64-Коста), Саламон, Фелипе, Лазари, Шиавон, Вивиани, Рицо (78-Мора), Мариело, Палоски (71-Бонацоли), Бориело
Треньор: Леонардо Семпличи

Торино, ст.: "Алианц Стейдиъм"
Съдия: Фабрицио Паскуа
Жълти картони: Ругани (Ювентус)