Италианският хегемон Ювентус записа девета поредна победа в Серия "А", след като в мач от 25-ия кръг излъга с 1:0 градския съперник Торино.

Единствения гол в Дерби дела Моле отбеляза Алекс Сандро  в 33-ата минута. Перлата на "Старата госпожа" Пауло Дибала пък се завърна след контузия, но лошата новина е травмата на Гонсало Игуаин. Аржентинският стрелец беше сменен принудително още в началото на сблъсъка на "Олимпико" и утре ще стане ясно какво е състоянието му.

С успеха шампионите събраха 65 точки и изместиха лидера Наполи, който от 16.00 часа приема СПАЛ на "Сан Паоло". "Биковете" пък допуснаха първа загуба под ръководството на новия си треньор Валтер Мадзари и заемат 9-та позиция с 36 т.


Треньорът на символичните домакини Валтер Мадзари заложи на всичко най-добро, с което разполага. Голмайсторът Андреа Белоти поведе атаката, а в състава имаше и трима бивши футболисти на Юве – Кристиан Молинаро, Томас Ринкони Яго Фалке. В защита действа опитният Николас Бурдисо.

Макс Алегри пък направи четири промени от равенството 2:2 с Тотнъм в Шампионска лига. На вратата застана Войсчех Счесни, а Квадво Асамоа стартира ляв защитник. Пред него като крило действа Алекс Сандро, Даниеле Ругани и Стефано Стураро също започнаха титуляри.

Още в 3-ата минута отбраната на Торино се пропука и след страхотен пас по въздуха, Гонсало Игуаин беше изведен очи в очи със Силваторе Сиригу. Вратарят все пак успя да избие топката преди Ел Пипита да стреля, след което притиснатият от Дъглас Коста Кристиан Молинаро изчисти.

В 8-ата минута Дъглас Коста допусна фрапантна грешка в средата на терена,  Джоел Оби овладя и заедно с Андреа Белоти, излязоха сами срещу Даниеле Ругани. Нигериецът с хубав пас изведе звездата на "биковете" срещу Войсчех Счесни, но нападателят не успя да овладее и пропиля страхотната възможност.

След четвърт час игра Игуаин, който получи контузия при сблъсъка със Сиригу в началото, не издържа и напусна терена принудително. На негово място в игра се появи Федерико Бернардески. В средата на полувремето Коста центрира от аутлинията и Квадво Асамо засече от воле, но Лоренцо Де Силвестри изчисти от голлинията.

В 27-ата минута Яго Фалце центрира на далечната греда и Де Силвестри засече с глава, но Счесни със сигурна намеса лови. В тези минути атаката на шампионите беше крайно неефективна заради многобройните контузии, а Коста не се чувстваше никак комфортно като централен нападател.

След половин час игра Алекс Сандро спечели фаул за Юве на ъгъла на наказателното поле. Миралем Пянич стреля, но Сиригу успя да спаси. В 33-ата минута "бианконерите" все пак поведоха. Бернардески се пребори с няколко съперници, проби отдясно и пусна пас успоредно на голлинията, където подаде към далечната греда и Сандро не сбърка. При атаката Торино имаше претенции за фаул в атака на Берна, но след използването на VAR се видя, че всичко е било по правилата.

До края на полувремето Юве се затвори и удържа крехката си преднина. След почивката играта се накъса и футболистите на двата отбора често лежаха на терена след груби влизания. В 66-ата минута Пауло Дибала се завърна след лечение на контузия, сменяйки Коста. Секунди след това аржентинската звезда беше изведен и се опита с едно докосване да преодолее вратаря, но кълбото излезе в аут.

По-късно Сандро намери Дибала, който засече от движение, но над напречната греда. В заключителните минути "биковете" натиснаха и Счесни спаси удар на Фалке по диагонала. До края не стана нищо интересно и Юве спечели тежката визита на градския съперник с 1:0.

Торино – Ювентус 0:1

Голмайстор: 0:1 Сандро (33)

Торино: Сиригу, Молинаро, Бурдисо, Н’Кулу, Де Силвестри (80-Едера), Оби (72-Акуа), Ринкон, Базели (55-Нианг), Ансалди, Фалке, Белоти
Треньор: Валтер Мадзари

Ювентус: Счесни, Де Шилио, Ругани, Киелини, Асамоа, Кедира, Стураро, Пянич, Сандро, Коста (66-Дибала), Игуаин (15-Бернардески, 90-Лихтщайнер)
Треньор: Макс Алегри

Торино, ст.: "Олимпико"
Съдия: Даниеле Орсато
Жълти картони: Молинаро (Торино); Де Шилио (Ювентус)

<iframe src="https://vk.com/video_ext.php?oid=-122493044&id=456249323&hash=cab558cdb4413512" width="640" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>