Ювентус победи Лацио с 1:0 в двубой от 23-ия кръг на италианската Серия А, игран на стадион "Олимпико".

Футболистите на треньора Масимилиано Алегри стигнаха много трудно до победата, след като не показаха достатъчно мощ в нападение, като липсата на нападателя Гонсало Игуаин бе видима. Все пак в края на мача Пауло Дибала отбеляза безценен гол и донесе трите точки за "черно-белите"

След тази победа Ювентус вече е с 68 точки на второто място, с 1 по-малко от Наполи, който тази вечер гостува на Рома. Лацио пък е 3-и с 52 пункта.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/c4RdYTybOGk" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Двубоят започна равностойно, като и двата отбора не предприемаха рисковани действия. Домакините бяха създатели на първото опасно положение в срещата в 23-ата минута. Чиро Имобиле напредна с топката до границата на наказателното поле и шутира силно към долния ляв ъгъл. Джанлуиджи Буфон обаче извади добър рефлекс и блокира опита. 

При последвалия ъглов удар легендата на италианския футбол отново трябваше да се намеси решаващо, след като Луис Алберто завъртя топката от корнера директно към вратата.

В 30-ата минута Стефан Лихтщайнер прати топката във вратата, но съдията Лука Банти наду свирката си за нарушение.

В следващите минути играта чувствително се накъса, след като двата тима си размениха по няколко нарушения в средата на терена.

В 38-ата минута Пауло Дибала центрира опасно от ъглов удар, пращайки топката сред куп от играчи в наказателното поле, но защитата на домакините беше нащрек и предотврати опасността. Така първото полувреме приключи без отбелязани голове.

През втората част двата отбора продължиха да се дебнат и ситуацията на терена не се промени. В 50-ата минута Стефан де Врай проби в наказателното поле, но не успя да си освободи пространство за удар, благодарение на добре организираната защита на Лацио.

В 66-ата минута Пауло Дибала също си пробва късмета от границата на пеналтерията, но без успех.

Последва слаб опит за финален натиск на домакините. "Римските орли" създадоха смут сред отбраната на Юве, но опасност пред Буфон така и не последва. Като цяло умората бе налегнала футболистите и на двата тима.

В добавеното време на срещата Пауло Дибала се възползва от огромно свободно пространство, след като пое прецизен пас в наказателното поле. Той не се поколеба да нанесе страхотен удар, който намери горния десен ъгъл.

Лацио - Ювентус 0:1

Голмайстор: Пауло Дибала (90+3) 

Лацио: Стракоша, Марки, Де Врай, Раду, Лулич (Мургия 90'), Пароло, Лейва, Милинсович-Савич, Дж. Лукаку, Алберто (Андерсон 70'), Имобиле (Кайседо 81')
Треньор: Симоне Индзаги

Ювентус: Буфон, Бардзали, Бенатия, Ругани, Лихтщайнер (Коща 57'), Кедира, Пянич, Матюиди, Асамоа, Дибала (Киелини 90+5) , Манджукич (Сандро 72')
Треньор: Масимилиано Алегри

Рим, стадион "Олимпико"
Съдия: Лука Банти
Жълти картони: Марки, Алберто, Лулич (Лацио); Лихтщайнер, Сандро (Ювентус)