Треньорът на италианския хегемон Ювентус – Макс Алегри, предупреди, че Наполи още е в борбата за Скудетото.

"Бианконерите" изпревариха с точка отбора на Маурицио Сари на върха в Серия "А", а утре могат да увеличат аванса си на четири точки, ако победят Аталанта в отложен мач от 26-ия кръг на калчото.

Традиционно, когато шампионите оглавят таблицата, не изпускат лидерската позиция, но това по никакъв начин не успокоява Алегри. "Наполи е точно зад нас и има голям шанс да спечели Скудетото", заяви тактикът от Ливорно на днешната си пресконференция.

"Предстоят ни трудни мачове и утре се нуждаем от победата. Аталанта е противник, който винаги създава проблеми, както тактически, така и физически. В Наполи трябва да са горди от постигнатото през годините. Маурицио Сари научи отбора да играе много красив футбол и има шанс да се бори докрай с Ювентус".

"Знаем, че трудно ще стигнем до седма поредна титла, така че трябва да държим главите надолу, не можем да си позволим да се развълнуваме. Първенството в никакъв случай не свършва, ако утре спечелим", добави Алегри.

Юве приема Аталанта в 19.00 часа, като мачът трябваше да се играе в края на февруари, но беше отложен заради силен снеговалеж.