Треньорът на италианския хегемон Ювентус – Макс Алегри, спечели наградата "Златната пейка" за №1 в своята професия за последната година в Серия "А".

Миналия сезон 50-годишният тактик спечели трети пореден златен дубъл начело на "бианконерите", с което заслужи приза. Зад него се нареди Маурицио Сари от Наполи, който грабна наградата преди дванадесет месеца. Челната тройка се допълва от правещия чудеса с Аталанта Джанпиеро Гасперини.

При на награждаването Алегри пожела късмет на всички треньори в калчото, но с една идея по-малко за Сари в края на сезона. Думите му бяха на шега по повод битката между Юве и Наполи за Скудетото. В момента шампионите имат крехка преднина от две точки на върха.

Алегри печели "Златната пейка" за трети път в кариерата си (б.р. - първият път с Каляри и още една с Юве), с което се изравни с Антонио Конте, Марчело Липи и Фабио Капело. По този начин Юве продължава да обира и индивидуалните награди.

За футболист №1 на 2017 г. беше избран легендарният вратар Джанлуиджи Буфон, a в отбора на сезона торинци имаха трима представители – Джиджи, Джорджо Киелини и Алекс Сандро. С толкова беше и Аталанта. 

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fjuvestats1897%2Fposts%2F2067721493447036&width=500" width="500" height="683" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true"></iframe>