Защитникът на италианския хегемон Ювентус – Джорджо Киелини, ще започне титуляр в утрешното дерби с Милан. Това обяви треньорът на "бианконерите" Макс Алегри на днешната си пресконференция.

Опитният бранител имаше мускулна контузия и се очакваше да бъде запазен за мача във вторник срещу Реал Мадрид от 1/4-финалите на Шампионска лига. Той обаче се е възстановил по-бързо от очакваното и ще стартира срещу "росонерите".

Тактикът от Ливорно добави, че ще заложи и на Стефан Лихтщайнер от 1-ата минута. "Той се намира в чудесна форма", мотивира решението си Алегри. "Хуан Куадрадо? И той ще е на разположение. Още не съм решил дали да заложа на двама или трима халфове, има много фактори, които определят схемата".

"При Дженаро Гатузо Милан играе организирано. Все още сме ядосани от изпуснатите точки срещу СПАЛ и сега трябва да се подготвим много добре, за да спечелим", добави Алегри.

Юве посреща Милан от 21.45 часа наше време и ще гони задължителна победа, защото има аванс само от 2 точки на върха пред Наполи. Милан пък заема 6-та позиция, но е на 5 пункта от зона "Шампионска лига".