Ювентус постигна феноменален обрат при гостуването си на Интер на стадион "Джузепе Меаца" и с два късни гола постигна успех с 3:2, след като броени минути преди края губеше. 

Това стана в среща от 35-ия кръг на Серия "А". 

Дъглас Коста откри за гостите в 13-ата минута, а две минути след това Интер остана с човек по-малко на терена заради червения картон на Весино.

Въпреки това обаче гостите излязоха на терена пределно мотивирани след почивката, като с попадения на Икарди в 52-ата минута и автогол на Бардзали в 65-ата стигнаха до пълния обрат.  В 87-ата минута обаче Куадрадо бе точен за за ремито, а Игуаин в 89-ата минута вкара за пълния обрат. 

След този мач Юве е 1-и с актив от 88 точки и има  четири точки аванс пред Наполи.

Интер пък е 5-и с 66 точки.


Срещата започна по фантастичен начин за гостите от Торино и в 13-ата минута Коста ги изведе напред в резултата, след като остана зад отбраната на противника и с хубав удар прати топката в мрежата.

В ситуацията се наложи реферът да използва видео системата VAR, за да види, дали Матюиди е играл с глава, тъй като при такава ситуация щеше да има засада и попадението да бъде отменено, но игра на французина нямаше.

Само две минути след това Весино от състава на домакините получи жълт картон заради настъпване с бутоните Манджукич, но след като реферът изгледа повторението му показа директен червен и го изгони, което още повече утежни положението на Интер. 

В 30-ата минута Кандрева бе на косъм да изравни след фантастичен удар, но някак си Буфон успя да спаси вратата си след великолепен рефлекс.

В продължението на първото полувреме Матюиди вкара попадение, което обаче бе отменено заради засада и в крайна сметка двата тима излязоха в почивка при минимална преднина за торинци. 

Второто полувреме започна по най-добрия възможен начин за "нерадзурите" и те стигнаха до изравнително попадение чрез Икарди в 52-ата минута.

Аржентинецът засече с глава прекрасно центриране на Весино от фаул и прати неспасямо топката в противниковата врата. 

Броени минути след това Игуаин бе близо до това да вкара, след като успя да преодолее Ханданович, но след това не нацели вратата и направи пропуск. 

Сензационният завършек стана факт в 65-ата минута, когато Перишич центрира много остро в наказателното поле и Бардзали си заби топката в мрежата, в близост до далечната греда, при опита си да я изчисти.

В 75-ата минута Дибала отправи страхотен удар от фаул и принуди Ханданович да демонстрира изумителния си рефлекс.

В 87-ата минута Куадрадо с удар от много малък ъгъл и от близка дистанция матира Ханданович за ремито, а две минути след това Игуаин бе точен за фантастичния обрат, след като с глава засече прекрасно центриране на Дибала. 

ИНТЕР - ЮВЕНТУС 2:3
0:1 Дъглас Коста 13
1:1 Икарди 52
2:1 Бардзали 65
2:2 Куадрадо 87
2:3 Игуаин 89

Интер: Ханданович, Миранда, Д'Амброзио, Кансело, Скриниар, Перишич, Кандрева, Весино, Брозович, Рафиня, Икарди (85 - Сантон)

Ювентус: Буфон, Бардзали, Сандро, Ругани, Матюиди, Кедира (52 - Дибала), Пянич (81 - Бентанкур), Куадрадо, Коста, Игуаин, Манджукич (68 - Бернардески)