Италианският хегемон Ювентус се готви да отмъкне един от най-големите таланти на Барселона Ориол Бускетс, съобщава Mundo Deportivo.

Договорът на 19-годишния опорен халф с каталунците изтича след месец и ще излезе без пари на "бианконерите". Изданието пише още, че младокът има всички качества, за да стигне до първия отбор на "Камп Ноу", но от февруари е извън игра заради контузия в коляното. За момента двете страни не са се разбрали за споразумение, което увеличава още повече шансовете на Юве за Бускетс.

Ориол няма връзка с неговия съименник Серхио Бускетс, който се подвизава на същата позиция. Вестникът отбелязва още, че младокът е получил предложения и от други клубове, но една от първите оферти е била дело на италианския шампион, което му се е харесало.

Transfermarkt оценява Бускетс на едва 2,5 млн. евро заради изтичащото му споразумение. През миналия сезон Ориол изигра 24 мача за втория отбор на Барса, който изпадна от Секунда дивисион. През есента полузащитникът дебютира за първия отбор на каталунците. Това стана при победата с 5:0 над Мурсия за Купата на Краля, а футболистът игра 62 минути.

"Доволен съм от него. Справи се добре и има качествата да ни помогне", заяви тогава треньорът на отбора Ернесто Валверде.