Италианските медии са във възторг от задаващия се мегатрансфер на Кристиано Роналдо от Реал Мадрид в хегемона на Ботуша Ювентус.

Според голяма част от най-авторитетните издания в Европа, сделката на стойност 100 милиона евро ще бъде официално обявена утре. Датата не е случайна – 07.07, и се предполага, че CR7 е настоял всичко да бъде финализирано на този ден.

Ето какво пишат на челните си страници най-големите вестници на Апенините.

Gazzetta dello Sport: "CR7, Юве може да го направи". Това е заглавието на най-тиражираното издание в Италия. В него е добавена и част от емблемата на "черно-белите". В текста пише: "Роналдо се скара с мадридския Реал и се приближава. Мендеш, агентът на португалеца, каза: "Ако напусне "Бернабеу, ще започне ново, чудесно предизвикателство".

Заглавието на Tuttosport, който пръв съобщи за трансфера е: "Само Юве". "CR7, сделката на века. Решителният преврат настъпи след срещата между Перес и Мендеш: пътят за Роналдо към Юве е отворен. Алегри прекрати ваканцията си, за да се срещне с Аниели и Марота", се пише в част от текста.

Corriere dello Sport излиза с оригиналното заглавие: " CR7 юли". Материалът на римското издание гласи: "Поверителна информация, космически лъжи и възможните мечти: всичко за преговорите на века. Вчера Аниели и Алегри се срещнаха в Торино. Определено е кой ще бъде продаден (Игуаин). От Мадрид скочиха на информациите за утрешния трансфер. Акциите на Ювентус продължават да растат на фондовата борса".