Галерия

Първият ден на мегазвездата Кристиано Роналдо в италианския хегемон Ювентус е в историята.


На клубната база на "бианконерите" се събраха над 200 тифози, които зърнаха петкратния носител на Златната топка да влиза в сградата. Тренировката обаче беше закрита за медии и фенове.

На нея присъстваха още Гонсало Игуаин, Пауло Дибала, Родриго Бентанкур, Хуан Куадрадо и Дъглас Коста, които също проведоха първо занимание след почивката. Роналдо се срещна с тях, поздрави се и се запозна с футболистите, които не познава лично, а е срещал само като опоненти на терена.

Обучението започна с тест за физическа подготовка: треньорите и лекарите установиха формата на състезателите след ваканцията. Това стана чрез различни прегледи на тялото и най-вече на сърцето.

Тренировката беше водена от един от помощниците на Макс Алегри – Алдо Долчети, тъй като тактикът от Ливорно и останалите "черно-бели" звезди са на турне в САЩ. Специалистите се познават още от 1988 г., когато се засичат в Пиза като футболисти. По онова време те са конкуренти в средата на терена и Алегри губи битката за титулярно място, записвайки едва два мача.

Сега, въз основа на медицинските тестове, Долчети ще разработи индивидуални планове за подготовката им, включително и на Кристиано.

Първият неофициален мач на португалската звезда ще е на 12 август срещу Примаверата на Юве, а седмица по-късно шампионите гостуват на Киево на старта на Серия "А".