Киево – Ювентус, мач от 1-ия кръг на Серия "А", ст.: "Марк Антонио Бентегоди", начало: 19.00 часа наше време

Групата на Ювентус за мача:

Прогноза на Gol.bg:

Серия "А" се завръща! Първият кръг на калчото ни предлага началото на похода на хегемона Ювентус към невиждана осма поредна титла. През тази кампания погледите са вперени в "старата госпожа" повече от всякога. Причината е ясна – привличането на Кристиано Роналдо.

Макс Алегри разкри, че ще заложи от 1-ата минута на петкратния носител на Златната топка. И в това няма нищо изненадващо. Дебют като титуляр ще направи и неговият сънародник Жоао Кансело. Войсчех Счесни, Алекс Сандро и Миралем Пянич също ще стартират мача. Аут заради контузии са Леонардо Спинацола и Матия Де Шилио. Интересно е кой измежду завърналият се Леонардо Бонучи и Меди Бенатия ще действа до капитана Джорджо Киелини в центъра на защитата.

Статистиката между Киево и Юве е изцяло в полза на шампионите – 5 поредни победи в Серия "А" с един допуснат гол – 2:0, 3:0, 2:0, 2:1 и 4:0. В града на Ромео и Жулиета най-титулуваният клуб на Ботуша е с 6 последователни успеха. В тях домакините реализираха едва три попадения, като и в трите случая "бианконерите" се наложиха с 2:1. Останалите резултати са 2:0, 4:0 и 1:0 за торинци.

Последният успех на Киево у дома датира от сезон 2009/10 – 1:0. От тогава двата отбора изиграха 16 мача помежду си, от които Юве спечели 10. Интересното е, че след успеха "летящите магаренца" измъкват четири поредни равенства. Нашата прогноза е, че гостите ще вземат своето днес без да допуснат гол.

Прогноза: Киево – Ювентус 0:2