Голямата звезда на италианския хегемон Ювентус – Кристиано Роналдо, е футболистът, който е отправил най-много удари в Топ 5 на европейските първенства до момента.

В два мача за "бианконерите", петкратният носител на Златната топка  е стрелят 15 пъти към противниковата врата. В нито един от случаите срещу Киево (9) и Лацио (6) обаче португалският национал не успя да открие головата си сметка. 8 от шутовете му са били в очертанията на вратата, останалите 7 покрай нея.

Провалът му пред гола по никакъв начин не притеснява съотборника на Роналдо Миралем Пянич. "Много се радваме, че футболист от неговия калибър дойде при нас. Кристиано е най-добрият на планетата в последните години. Длъжни сме да извлечем максимума от него. Въпрос на време е да започне да вкарва", заяви босненският плеймейкър, който се разписа при победата с 2:0 над Лацио.

Вторият гол срещу "орлите" беше дело на Марио Манджукич след асистенция на Роналдо. И ако не беше докосването на вратаря Томас Стракоша, седмицата вече щеше да е открила сметката си за Юве. Но кога Кристиано бележи за първи път в отборите си? Gol.bg извади тази любопитна статистика от престоите му в Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид, както и за Португалия.

Звездата реализира първото си попадение за Реал още в дебютния мач. Той беше точен от дузпа при 3:2 над Депортиво Ла Коруня в Мадрид. В срещата отправи общо 7 изстрела, 2 от които точни. Головата си сметка за Манчестър Юнайтед откри далеч по-късно и отново беше от статично положение.

Роналдо трябваше да чака 13 срещи за този момент, като в 5 от тях остана неизползвана резерва. На 1 ноември 2003 г. обаче сър Алекс Фъргюсън го пусна от пейката срещу Портсмут в 75-ата минута. И малко по-късно Кристиано вкара от фаул за 2:0, а "червените дяволи" спечелиха мача с 3:0. Последното попадение беше дело на Рой Кийн след асистенция на младия тогава нападател.

За Португалия му бяха нужни 7 мача преди да разпечата противниковата врата. За първи път това стана на Евро 2004, но родината му отстъпи в груповата фаза с 1:2 от бъдещия шампион на Стария континент Гърция. Впоследствие на финала "елините" победиха именно Роналдо и компания.

На 1 септември Юве гостува на Парма и Кристиано се надява, че ще започне да бележи и за "бианконерите".

Мачовете на Роналдо преди дебютния му гол за Юнайтед:

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/uRxaV83wicg" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Манчестър Юнайтед – Болтън 4:0
Влиза в 60-ата минута 

Нюкасъл – Манчестър Юнайтед 1:2
Влиза в 76-ата минута

Манчестър Юнайтед – Уулвс 1:0
Сменен в 66-ата минута 

Саутхемптън – Манчестър Юнайтед 1:0
Влиза в 66-ата минута

Чарлтън – Манчестър Юнайтед 0:2
Цял мач

Манчестър Юнайтед – Панатинайкос 5:0
Неизползвана резерва

Манчестър Юнайтед – Арсенал 0:0
Цял мач

Лестър – Манчестър Юнайтед 1:4
Неизползвана резерва

Щутгарт – Манчестър Юнайтед 2:1
Сменен в 90-ата минута

Манчестър Юнайтед – Бирмингам 3:0
Неизползвана резерва 

Лийдс Юнайтед – Манчестър Юнайтед 0:1
Неизползвана резерва 

Глазгоу Рейнджърс – Манчестър Юнайтед 0:1
Неизползвана резерва

Манчестър Юнайтед – Фулъм 1:3
Сменен в 68-ата минута

Манчестър Юнайтед – Портсмут 3:0
Влиза в 75-ата минута, вкарва в 80-ата минута

Мачовете на Роналдо преди дебютния му гол за Португалия:

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/lwa3ibeE_jo" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Португалия – Казахстан 1:0
Влиза в 46-ата минута 

Португалия – Албания 5:3
Сменен в 46-ата минута

Португалия – Англия 1:1
Влиза в 46-ата минута 

Португалия – Италия 1:2
Влиза в 46-ата минута 

Португалия – Швеция 2:2
Влиза в 63-ата минута 

Португалия – Люксембург 3:0
Влиза в 46-ата минута

Португалия – Литва 4:1
Влиза в 64-ата минута

Португалия – Гърция 1:2
Влиза в 46-ата минута, вкарва в 93-ата

Мачовете на Роналдо преди дебютния му гол за Реал:

Реал Мадрид – Депортиво Ла Коруня 3:2
Цял мач, вкарва в 35-ата минута (д)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/EiI44BqFtzo" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>