Ювентус записа трета поредна победа от три мача в груповата фаза на Шампионска лига, след като надделя с 1:0 при гостуването си на Манчестър Юнайтед в голямото дерби от група "Н" на турнира.

Единственият гол при завръщането на Кристиано Роналдо на "Олд Трафорд" вкара Пауло Дибала в 17-ата минута. С основна заслуга за него беше именно петкратният носител на Златната топка, който проби отдясно и пусна паса, създал суматоха в наказателното поле.

Успехът на "бианконерите" можеше да е и по-изразителен, ако не бяха чудесните намеси на Давид Де Хеа. Единствено Пол Погба от състава на "червените дяволи" игра на ниво и негов удар след почивката срещна гредата.

В класирането Юве има пълен актив от 9 точки, Юнайтед остава с 4 т. По-рано Йънг Бойс и Валенсия завършиха 1:1 в Швейцария и имат съответно 1 и 2 т.


Атака на домакините очаквано поведе Ромелу Лукаку, по-назад игра бившата звезда на Юве Пол Погба. В предни позиции за "червените дяволи" действаха още Маркъс Рашфорд, Антони Марсиал и Хуан Мата.

Треньорът на "бианконерите" Макс Алегри отново избра схема 4-3-3. До посрещнатият с овации Кристиано Роналдо играха Пауло Дибала и Хуан Куадрадо, който изненадващо беше предпочетен пред Федерико Бернардески. След почивка в титулярния състав се завърна Джорджо Киелини, до него в сърцето на отбраната беше Леонардо Бонучи.

Големият сблъсък започна с два бързи фаула за домакините от двете страни на наказателното поле, които не доведоха до опасност пред Войсчех Счесни. По-късно Хуан Куадрадо центрира хубаво в наказателното поле, но действащият като централен нападател Пауло Дибала остана под топката. 

В първия четвърт час игра отборите определено се разузнаваха и действаха предпазливо, което не доведе до интересни ситуации. При всяко докосване на топката пък Кристиано Роналдо беше бурно аплодиран от трибуните.

Първият точен удар в мача отправи Пол Погба в 16-ата минута. Световният шампион засече центриране от фаул на Хуан Мата, но Счесни сигурно улови. И това беше единственото по-сносно нападение за домакините за първите 45 минути. В ответната атака Юве откри резултата. Роналдо центрира отдясно, но Крис Смолинг затвори връхлитащия Хуан Куадрадо. Дибала обаче беше изпуснат и от вратарското поле с едно докосване матира Давид Де Хеа за 1:0!

В тези минути италианският хегемон владееше топката значително повече – 72% от времето и създаваше по-опасните положения. В 22-ата минута великолепна атака с няколко докосвания завърши с удар на Жоао Кансело, но Де Хеа спаси. След половин час игра Родриго Бентанкур засече с глава от корнер, но над вратата. 

В 38-ата минута Юве можеше да вкара втори гол. Роналдо стреля мощно от фаул и Де Хеа боксира. Последва бомбена добавка на Блес Матюиди, но отново испанецът беше на мястото си и изби с една ръка. По-късно Дибала шутира към далечния ъгъл с левия крак, но в аут.

В 52-ата минута Куадрадо намери Роналдо, който стреля точно под горната греда, но отново Де Хеа спаси. След това двата отбора започнаха да се надлъгват, което сведе до минимум опасните положения. В 75-ата минута Юнайтед можеше да изравни. След поредица от карамболи топката стигна до Погба, който стреля, но дясната греда спаси Счесни.

До края не стана нищо интересно и Юве спечели с 1:0. 

Манчестър Юнайтед – Ювентус 0:1

Голмайстор: 0:1 Дибала (17)

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Йънг, Линдельоф, Смолинг, Шоу, Мата, Матич, Погба, Рашфорд, Лукаку, Марсиал
Мениджър: Жозе Моуриньо

Ювентус: Счесни, Кансело (87-Коста), Бонучи, Киелини, Сандро, Матюиди, Бентанкур, Пянич, Дибала (78-Бернардески), Куадрадо (81-Бардзали), Роналдо
Треньор: Макс Алегри

Манчестър, "Олд Трафорд"
Съдия: Милорад Мажич (Сърбия)
Жълти картони: Йънг (Юнайтед); Матюиди, Киелини (Ювентус)