Капитанът на италианския хегемон Ювентус Джорджо Киелини заяви, след победата с 1:0 над Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд", че "бианконерите" има още да се подобряват.

Италианският първенец изигра страхотен мач и продължава с победната си серия в групите на Шампионска лига, където има пълен актив от 9 точки. Според защитника обаче торинци трябва да работят върху физическо си отношение.

"Представихме се отлично през първото полувреме. Движихме се превъзходно на терена и владеехме топката, като не допуснахме на Юнайтед да ни я отнеме. Вероятно заслужавахме да водим поне с още един гол на почивката".

"През втората част силите ни бяха на привършване, защото Юнайтед е много силни физически. Това е нещо, което трябва да подобрим в играта си отсега нататък, ако искаме да повишим качеството си", заяви Киелини, цитиран от Juventusbulgaria.

"Бяхме малко невнимателни срещу Дженоа (1:1) и не се представихме толкова добре. Сега обаче трябва да забравим за мача снощи и да продължим да подобряваме играта си".

"Имаме фантастичен състав и трябва да повишим формата си. Лично аз се опитвам да съхраня енергията си, за да бъда свеж, когато се наложи", добави Киелини.

След края на мача мениджърът на Юнайтед Жозе Моуриньо заяви, че Киелини и Леонардо Бонучи могат да преподават в Университета в Харвард за това как се играе в защита.

През 2017 г. самият Киелини завърши магистърска степен в университета по мениджмънт и икономика в Торино. Дисертацията му беше на тема: "Бизнес-модел на футболен клуб Ювентус в международен контекст".