Италианският хегемон Ювентус ще се опита да привлече вратаря на Манчестър Юнайтед Давид Де Хеа като свободен агент, съобщава The Times.

Източник на авторитетното издание твърди, че Жозе Моуриньо е силно притеснен да не изгуби испанския национал. На "Олд Трафорд" много добре знаят, че "бианконерите" са майстори в отмъкването на големи таланти за без пари. "Юве е експерт по интелигентни сделки. Ако Юнайтед не продаде Де Хеа лятото, италианците ще изчакат края на контракта му", казва още човекът.

Разбира се, The Times припомня случая с Пол Погба. През 2012 г. той подписа като свободен агент със "старата госпожа", след като не получи шанс в Юнайтед. 4 г. по-късно английският клуб си върна халфа срещу рекордните тогава 110 млн. евро.

Изданието добавя, че сега Юве е в силна позиция за Де Хеа, чието споразумение е до лятото на 2019 г. Той не бърза да преподпише, независимо, че Реал Мадрид се подсили с Тибо Куртоа. Така "белите" напрактика се отказаха от вратаря на "червените дяволи".

Стражът играе на "Олд Трафорд" от 2011 г., когато беше взет от Атлетико Мадрид. Де Хеа има над 300 мача за Юнайтед и е печелил Висшата лига, Лига Европа и ФА Къп. Юнайтед обаче не взимал титлата от 5 години и стражът беше част от отбора, който във вторник загуби с 0:1 от Юве в Шампионска лига.

Името на Де Хеа е свързвано и с ПСЖ, а през годините често се появят информации, че иска да напусне Острова. През 2015 г. той беше с единия крак в Реал Мадрид, но закъснял факс провали трансфера.