Ювентус – Сампдория, мач от 19-ия кръг на Серия "А", Торино, "Алианц Стейдиъм", начало: 13.30 часа наше време

Групата на Ювентус за мача:

Прогноза на Gol.bg: 

Шампионите ще се опитат да се върнат на победния път, след като в миналия кръг измъкнаха 2:2 при гостуването си на Аталанта с човек по-малко.

В Бергамо за два жълти картона беше изгонен Родриго Бентанкур, което означава, че уругвайският национал пропуска днешния мач. Аут от сметките на Макс Алегри са още контузените Меди Бенатия, Андреа Бардзали, Жоао Кансело и Хуан Куадрадо, а групата се завръщат Блес Матюиди и Федерико Бернардески. Тактикът от Ливорно разкри, че Даниеле Ругани ще започне вместо Леонардо Бонучи. За Сампдория няма да играе Бартош Бережински, който е с травма, докато ключовият защитник Йоаким Андерсен е наказан за натрупани официални предупреждения.

"Моряците" спокойно могат да се определят като един от най-неудобните съперници на Юве в Италия. Те са сред малкото отбори на Ботуша, които са си тръгвали с победа от новия дом на "Старата госпожа" – "Алианц Стейдиъм". Това се случи през 2013 г. с успех 2:1. Сампдория игра и с човек по-малко, а головете бяха дело на настоящата звезда на Интер Мауро Икарди.

През 2014 г. гостите измъкнаха 1:1 в Торино, но последваха три тежки загуби при визита Ювентус – 0:5, 1:4 и 0:3. Сега Самп гостува на шампионите в отлична форма от 4 победи и 2 равенства в последните си 6 мача в калчото, но срещу себе си има Кристиано Роналдо и компания. Едва ли е изненада, че "бианконерите" са най-силният домакин до момента с 8 успеха и 1 равенство и голова разлика 17:4.

До момента нито един италиански отбор не е успял да вкара повече от един гол на мач на Войсчех Счесни или Матия Перин в Торино и е малко вероятно това да се случи днес въпреки наличието на неостаряващия Фабио Куалярела. Нашата прогноза е, че Ювентус ще вземе своето без да хаби излишни сили.

Прогноза: Ювентус – Сампдория 2:0