Полицията в Лас Вегас е изискала ДНК проба от звездата на италианския хегемон Ювентус Кристиано Роналдо.

Призовката е изпратена на Ботуша и е свързана с разследването по обвинение за изнасилване на португалеца срещу американката Катрин Майорга през 2009 г.

Адвокатът на петкратния носител на Златната топка Петер Кристиансен заяви, че подобна практика е нормална и няма нищо изненадващо в искането на полицията.

"Г-н Роналдо и до ден днешен поддържа версията, че случката от 2009 г. е била по взаимно съгласие, така че е стандартна процедура да му бъде поискана проба", добави адвокатът.

Припомняме, че през септември Майорга обвини Кристиано за насилване преди 10 г. Тогава петкратният носител на Златната топка й платил 375 хиляди долара, за да не повдига обвинение.

Майорга, която е бивш учител и модел, все пак е решила да стигне до полицията, откъдето възобновили разследването. Адвокатите на футболиста твърдят, че доказателствата за изнасилване са променени или напълно измислени.

Едно от бившите гаджета на португалската звезда – Джасмин Ленард, заяви, че е готова да помогне на Майорга и добави: "Имам стотици съобщения от него, в които разказва как упражнява психически тормоз върху майката на бебето си и я третира като лай*о. Съобщения за всички пъти, в които я е лъгал. Има заплахи срещу мен и семейството ми. Той е наел детективи, които да ни следят".