Ювентус игра безобразно слабо, но постигна измъчена победа, при това след обрат, срещу Лацио на "Олимпико". В среща от 21-ия кръг на Серия "А" торинци стигнаха до успех с 2:1, след като преди това изоставаха в резултата.

Джан си заби автогол в 59-ата минута и даде аванс на "римските орли", които преди това пропуснаха една камара положения, а в 74-ата минута резервата за гостите Кансело успя да изравни след една добавка.

В 86-ата минута торинци получиха дузпа заради нарушение на Лулич срещу Кансело, а зад топката застана Роналдо, който този път не сгреши и на практика оформи успеха на "бианконерите" в мача.

Юве е лидер с 57 точки след този мач и успя да се възползва от издънката на Наполи, като вече има 11 точки повече пред неаполитанци, които са втори. 


Срещата започна с добро темпо през първите няколко минути, но така и нямаше голови ситуации в самото начало.

В 11-ата минута Кореа се опита да намери намиращия се на точката на дузпата Имобиле, но Ругани спря нападателя и му попречи да стреля.

Само няколко минути след това Уолъс не успя да засече една центрирана топка и в крайна сметка Шчесни се намеси.

В 19-ата минута Шчесни улови без проблем удар от дистанция от страна на Кореа и предотврати опасност.

В 27-ата минута Алберто пробва рефлекса на поляка от няколко метра, но стражът на Юве се справи страхотно, а след това при добавката Лукас прати топката над вратата.

Точно десет минути след това Пароло отправи страхотен удар от наказателното поле, а стражът на торинци по феноменален начин с една ръка спаси вратата си.

Малко преди почивката Бонучи бе принудително заменен от Киелини, след като получи контузия.

В 43-ата минута Имобиле прехвърли Шчесни и се виждаше как топката влиза в мрежата, но в последния момент малко пред голлинията Ругани успя да изчисти с крак.

Две минути след почивката Лацио можеше да се разпише, но коварният удар на Луис Алберто премина на сантиметри от страничната греда.

Опитите на торинци да стигнат до нещо наистина чисто през следващите минути на второто полувреме определено не се увенчаваха с успех.

В 59-ата минута Лацио стигна до аванс. След центриране от корнер при опита си да изчисти топката Емре Джан си заби кълбото в собствената врата и даде заслужен аванс на „римските орли”.

Броени минути след това Имобиле имаше страхотен шанс да удвои, но от чудесна позиция при опита си да прехвърли Шчесни, прехвърли и цялата врата.

В 67-ата минута бомбен удар на Луис Алберто премина на сантиметри покрай страничната греда на торинци.

Малко след това и Милинкович-Савич пробва късмета си, но и неговият удар премина покрай гредата.

В 74-ата минута Юве стигна до изравнителен гол след попадение на резервата Кансело.

Дибала отправи силен удар от наказателното поле, а Стракоша изби кълбото. При добавката обаче ибериецът бе точен.

В 78-ата минута Лацио бе на косъм да стигне до нов гол аванс, но ударът на Кореа от дистанция попадна право в ръцете на Шчесни.

В 86-ата минута Кансело падна в наказателното поле и реферът видя нарушение на Лулич срещу него и отсъди дузпа, която в крайна сметка бе реализирана 

Зад топката застана Роналдо, който този път успя да вкара и така торинци направиха обрата в мача пълен. 

ЛАЦИО – ЮВЕНТУС 1:2
1:0 Джан 59 автогол
1:1 Кансело 74
1:2 Роналдо 87 дузпа

Лацио: Стракоша, Раду, Бастос (90 - Нето), Уолъс, Лейва (81 - Бериша), Лулич, Пароло, Алберто, Кореа, Милинкович-Савич, Имобиле (82 - Кайседо)

Ювентус: Шчесни, Бонучи, Сандро, Де Шильо, Ругани, Матуиди (62 – Бернардески), Коста (73 – Кансело), Джан, Бентанкур, Роналдо, Дибала