Хегемонът на Ботуша Ювентус обръща голямо внимание на съперника на 1/4-финалите в Шампионска лига Аякс. В сряда двата колоса се изправят помежду си в първи мач в Амстердам. По този повод италианската версия на официалната страница на "бианконерите" отдели голямо внимание на холандците.

В материала, посветен на Аякс, от Юве пишат, че противникът разполага с три елемента в играта си, които го превръщат в страховит.  Ето отказ от суперлативите по повод на Душан Тадич и компания.

"Те отново се завърнаха и изглеждат толкова силни, колкото в предишни епохи. Но сега са по-смели, по-модерни и с намерението да сложат край на цикъла, който изглеждаше безграничен. Така беше в прочутите години на 70-те с Йохан Кройф, през 90-те с Патрик Клуйверт. И сега преминаха към 1/4-финалите, унижавайки не кого да е, а Реал Мадрид на "Бернабеу" – отборът който спечели турнира в последните три сезона".

"Аякс е силен и страховит, зад гърба си има история и опит в подобни сблъсъци. А статистиката през този сезон в Шампионска лига разкрива много. Сравнявайки данните с тези на Ювентус, може да се види, че холандците имат предимство във владеенето на топката (58% срещу 54%), повече точност при пасовете (88% срещу 83%) и срещу Реал в Мадрид демонстрираха, че не обичат да играят вертикално".

"Движението на футболистите им позволява да създават числено превъзходство в ключовите зони по терена. Тадич е един от най-добрите играчи през този сезон. Играе с много класа и техника, движи се между линиите и постоянно затруднява съперниците. Друг ключов състезател е Франки де Йонг, който от лятото отива в Барселона. Той е в състояние да гради играта, да отнема топката, също е страхотен бегач и интелигентен на тактическо ниво. Трябва да му се признае представянето в Мадрид".

"Енергичност, тичане и техника: три елемента, които правят Аякс страховит противник. Без да забравяме за тактическата изобретателност, която видяхме на реванша в Испания. В Амстердам домакините често доминираха над Реал, но две грешки в защита за малко да костват продължаването напред. В ответната среща "белите" бяха буквално зашеметени. И Юве трябва да вземе под факт всичко това, ако не иска да усложни живота си".