СПАЛ Ферара – Ювентус, мач от 32-ия кръг на Серия "А", стадион: "Паоло Маца", начало: 16.00 часа наше време

Вероятни състави:

СПАЛ: Вивиано, Фелипе, Викари, Сьонек, Фарес, Ладзари, Куртич, Мурджа, Мисироли, Антенучи, Петаня
Треньор: Леонардо Семпличи

Ювентус: Счесни, Де Шилио, Касерес, Ругани, Спинацола, Кедира, Пянич, Куадрадо, Коста, Дибала, Кийн
Треньор: Макс Алегри

Прогноза на Gol.bg:

Ювентус се нуждае от равен, за да спечели осмото поредно Скудето и математически. Треньорът на шампионите Макс Алегри със сигурност ще пусне в игра част от резервите си, защото във вторник предстои реванш от 1/4-финалите на Шампионска лига с Аякс след 1:1 в Амстердам.

Голямата звезда Кристиано Роналдо ще получи почивка, атаката ще поведе младия Мойс Кийн, който се разписа във всичките си пет последни мача, въпреки че в три от тях не е играл повече от половин час игра. Леонардо Спинацола ще смени Алекс Сандро, Мартин Касерес също ще получи шанс за изява. Хуан Куадрадо ще се завърне в игра за първи път от декември. 

Вижте класирането в Серия "А"

Победната серия на СПАЛ (2:1 над Рома и по 1:0 над Лацио и Фрозиноне) приключи в последния кръг с 1:2 от Каляри. Така отборът е само на 4 точки над опасната зона и всяка среща до края на сезона ще е като финал. Домакините имат третата най-слаба атака в Серия "А" с 28 отбелязани гола, 12 от които са дели на Андреа Петаня, който ще поведе атаката срещу Юве.

Едва ли за някого е изненада, че торинци са най-силният гост в калчото и в 80% от случаите вкарват поне по два гола при визита – в 12 от 15 случая. По-рано през сезона Юве надделя над СПАЛ с 2:0 у дома, но през миналия сезон двубоят във Ферара изненадващо завърши 0:0.

Очакваме гостите да вземат своето и да празнуват.

Прогноза: СПАЛ – Ювентус 0:2