Треньорската драма в италианския хегемон Ювентус добива нови измерения. За фаворити за овакантения от Макс Алегри пост се очертават Пеп Гуардиола и Маурицио Сари, които са мениджъри съответно на Манчестър Сити и Челси.

Според известния на Ботуша журналист Джанлука Момблано има вероятност каталунецът да поеме "Старата госпожа".

"Пеп бе потърсен от Ювентус преди две години, но тогава отказа с аргумента, че е твърде рано да напусне "Етихад". През следващата година стана същото. Всичко това се промени този януари. Тогава испанецът е заявил на Юве, че е отворен към оферти. От тогава Павел Недвед и Фабио Паратичи правят всичко възможно, за да го привлекат. Ако Гуардиола откаже, Ювентус ще обяви следващия си треньор още на другия ден", заяви журналистът, който миналото лято пръв обяви за сензационния трансфер на Кристиано Роналдо в Торино.

Според различни медии в Италия Гуардиола и Юве вече са се разбрали за 4-годишен договор и е въпрос на време новината да бъде официално съобщена. 

Другият фаворит Сари пък е в непрестанен контакт с Юве от няколко дни, съобщава Gazzetta dello Sport. "Защо да откаже да се върне в родината си? Според мен той ще приеме предложението им с отворени обятия. Но това е мое чувство, нищо повече", заяви агентът Енцо Бернардони, чийто син е близък приятел с обкръжението на Сари.

The Telegraph добавя, че от Челси са готови да пуснат Сари в Ювентус срещу 5,7 млн. евро, тъй като договорът му с клуба е до 2021 г. На "Стамфорд Бридж" мечтаят да назначат на мениджърския пост легендата Франк Лампард, който се справя отлично в Дарби Каунти.

Сред спряганите имена за нов треньор на Юве са още Симоне Индзаги, който е начело на Лацио и свободният Жозе Моуриньо, но той изглежда с най-малки шансове.