Холандският защитник Матайс Де Лихт, за когото се очаква да напусне Аякс Амстердам през следващите седмици, заяви, че Кристиано Роналдо му е предложил да премине в Ювентус след края на снощния финален мач в турнира Лига на нациите между двата национални отбора.

Воденият от Роналдо тим на Португалия спечели с 1:0 за разочарование на 19-годишния Де Лихт и грабна трофея. След двубоя телевизионните камери уловиха как нападателят разговаря с бранителя, като холандецът потвърди, че звездата на Юве го е поканил да се присъедини в италианския футболен шампион.

"Първоначално не го разбрах. Бях малко шокиран, затова се засмях. Но не казах нищо", коментира ситуацията Де Лихт. "Толкова скоро след мача тези неща не те интересуват. Разочарованието от загубата беше твърде голямо и само това ми беше в главата", допълни той.

Именно с решаващ гол на Де Лихт в реванша Аякс елиминира Ювентус на четвъртфиналите в Шампионската лига, а със силните си изяви през целия сезон младокът се превърна в един от най-желаните играчи от европейските грандове.

"Сега не мисля за трансфер. Първо искам да изкарам една хубава ваканция и да си почина добре. След това ще видим какво ще стане", каза още той.