Новият треньор на италианския хегемон Ювентус – Маурицио Сари, беше представен на официална пресконференция.

На нея той говори по всички актуални теми при "бианконерите", включително и за трансферите. На тези въпроси спецът отговори, че е още нов в клуба и ще разчита изцяло на ръководството. "Директорите са тук от години, така че ще се вслушам в мнението им. Би било несправедливо да налагам идеите си на хора, които познават отбора по-добре от мен", каза Сари.

Една от основните теми беше скептицизма, с който част от тифозите на Юве приеха новината за назначаването на Сари. "Във футбола има само един начин да се справиш с този проблем – победи. Що се отнася до Шампионска лига, целта ни е да я спечелим. Но знаете, че има много отбори, които искат същото. Триумф в Европа е мечта", каза още Сари.

Въпросите за Кристиано Роналдо и бъдещето на Гонсало Игуаин също валяха един след друг. "Още не знам дали ще посетя Роналдо, ще го организираме в близките дни. От години тренирам страхотни футболисти, но с Кристиано минавам на следващото ниво. Това е човек с купища рекорди,  надявам се да постави още и аз да имам заслуга", каза Сари относно петкратния носител на Златната топка.

"Игуаин? Не сме говорили от финала в Лига Европа. Първо трябваше да подредя идеите си за Ювентус. Гонсало е играч на клуба, така че ще говорим, когато се върне от почивка. Той има характеристики, които му позволяват да играе с всеки футболист. Имам чувството, че не се наслаждава на опита си след Ювентус и миналия сезон беше малко разклатен. Тези неща се случват, но може да играе на най-високо ниво още 3-4 години".

За голямата конкуренция в атака, той заяви, че нападателите са състезателите, които могат да променят развоя на даден мач. "От нас, треньорите, зависи да ги организираме, така че да правят разликата. Роналдо е талантлив, такъв е и Пауло Дибала. Дъглас Коста има огромен потенциал. Всички знаят, че харесвам Федерико Бернардески още от Фиорентина. Той е добре организиран, има талант, но му липсва постоянство. Мисля, че сега е моментът от кариерата му, когато трябва да стане последователен в изявите си", добави Сари.

Той беше попитан и за тифозите на Наполи, които приеха на нож информациите, че поема Ювентус. "Изкарах прекрасни години там. От уважение към тях, избрах да отида в чужбина, въпреки че имах семейни проблеми. Но сега изборът ми е логичен и няма нужда да питам някого какво да правя. Ювентус показа огромна решителност, когато ме поиска. Прекрасното отношение ме убеди", каза още Сари.