Агентът на Матайс де Лихт – Мино Райола, заяви, че италианският хегемон Ювентус е най-доброто място за младия холандец.

19-годишният защитник в момента минава медицински прегледи, след което трансферът ще бъде официално обявен. Аякс ще получи 75 милиона евро за капитана си, който беше желан още от Барселона и ПСЖ.

"Не става въпрос кой го е искал, защото Юве е най-доброто място за него", заяви Райола пред J Medical, където текат изследванията на Де Лихт.

"За един защитник е важно да играе в Италия. Може да научи много в Серия "А" и да стане най-добрият тук. Тази стъпка е необходима за кариерата му. Разбира се, той е най-добрият млад бранител".

"По отношение на работа и манталитет, се приближава, дори надминава Павел Недвед. С неговата амбиция ми напомня на Златан Ибрахимович".

"Винаги е добре да играеш с шампион като Леонардо Бонучи. Що се отнася дали Кристиано Роналдо му е казал да избере Юве, не знам. Питайте Матайс. Решението за Ювентус беше дълъг процес", добави Райола.

Договорът на Де Лихт със "Старата госпожа" ще бъде за 5 години. Предполага се, че той ще получава заплата от 12 млн. евро на сезон с бонусите, ще има и откупна клауза от 150 млн. евро.