Голямата звезда на италианския хегемон Ювентус – Кристиано Роналдо, говори за съперничеството си с капитана на Барселона Лео Меси за №1 на планетата.

От над десет години двамата са на световния връх и португалският ас не спести добри думи за големия си конкурент. Все пак Роналдо изтъкна, че е печелил най-важния клубен трофей Шампионска лига с два отбора, докато аржентинският гений го е правил само с каталунците.

"Разликата с Меси е, че играх в няколко отбора и спечелих Шампионска лига с два различни тима. Бях голмайстор на турнира шест години подред. Не са много играчите, които са триумфирали в него пет пъти. За това чувствам, че мога да се идентифицирам с тази надпревара", заяви Кристиано в интервю за DAZN.

"Меси е отличен играч, който ще бъде запомнен не само със Златните си топки, но и с това, че се подобрява като мен година след година. Всяка сутрин се събуждам с идеята да тренирам здраво, за да постигна още повече, добави Роналдо.

Припомняме, че 34-годишната звезда на Юве вдигна Ушатата с Манчестър Юнайтед през 2008 г., а с Реал Мадрид триумфира четири пъти, включително три поредни сезона между 2016 и 2018 г. Що се отнася до Меси, 32-годишният аржентинец прекара цялата си кариера в Барса и четири пъти е печелил Шампионска лига, за последно през 2015 г.

Роналдо е ставал голмайстор на турнира седем пъти, а аржентинецът шест. Кристиано е и реализатор №1 в историята на надпреварата със 126 попадения, докато Бълхата има 112 и заема 2-ро място във вечната ранглиста. Асът на испанския колос обаче вкарва по средно 0,83 гола на мач, докато португалецът 0,78.

И двамата имат по пет Златни топки, а тази година Лука Модрич наруши хегемонията им, след като получи най-престижния индивидуален приз.