Новото попълнение на италианския хегемон Ювентус – Данило, заяви, че е избрал да продължи кариерата си при "бианконерите" заради Алекс Сандро и Кристиано Роналдо.

Бразилският национал премина в Торино от Манчестър Сити като част от сделката за Жоао Кансело, който пое към "Етихад". 28-годишният десен защитник познава петкратния носител на Златната топка от съвместния им престой в Реал Мадрид. Със Сандро пък е играл заедно в Сантос и после в Порто.

"Щастлив съм, че съм тук и получих топло посрещане", заяви Данило при официалното си представяне като футболист на Юве. "Говорих със Сандро по време на преговорите. Той ми даде няколко много точни указания за клуба, философията, как се работи тук. Алекс е важен човек за мен, приятели сме от десет години и присъствието му ще ми помогне", добави Данило, след което призна, че и в миналото е водил преговори с торинци, но така и не се е стигнало до трансфер.

Той коментира и новия си треньор Маурицио Сари. "Харесвам стила му. Няма да ми е трудно да се адаптирам към изискванията му. Помоли ме да внимавам повече в защита, но и да играя със свобода, да изразя целия си потенциал в атака. Той обича да контролира играта. Готов съм да се уча и да се развивам всеки ден", каза още бразилският национал.

Относно Роналдо, Данило заяви, че се е пошегувал с него за №7. "Казах му, че го искам, но вече беше зает. Посрещна ме усмихнат и каза, че пристигам във великолепен клуб. Играта с такава звезда дава допълнителна мотивация. Кристиано говори за клуба като за голямо семейство и това наистина ме привлече. Имам всичко необходимо, за да бъда щастлив в Торино. В крайна сметка избрах №13, защото вярвам в нумерологията, а това число означава обновление и отваряне към нещо ново", каза още Данило.   

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="bg"><p lang="it" dir="ltr">Benvenuto nel tuo nuovo spogliatoio, <a href="https://twitter.com/2DaniLuiz?ref_src=twsrc%5Etfw">@2DaniLuiz</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/WelcomeDanilo?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#WelcomeDanilo</a> <a href="https://t.co/vyr7D59YRh">pic.twitter.com/vyr7D59YRh</a></p>&mdash; JuventusFC (@juventusfc) <a href="https://twitter.com/juventusfc/status/1161265859802869761?ref_src=twsrc%5Etfw">13 август 2019 г.</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>