Трансферната сага с бившия капитан на Интер Мауро Икарди продължава с пълна сила.

След снощната победа на "нерадзурите" с 4:0 над Лече в мач от 1-ия кръг на Серия "А", генералният директор на клуба Джузепе Марота критикува съпругата и агент на нападателя Уанда Нара.

Тя заяви, че аржентинският стрелец е отказал фантастични оферти, защото иска да продължи да носи "синьо-черния" екип. "Думите й леко ни раздразниха. Планът ни е ясен и Икарди знае нашата позиция. Продължаваме да следваме идеите си и няма да ги променяме", категоричен беше Марота, с което отрече информациите, че нападателят може да бъде разжалван от Антонио Конте.

Името на Икарди е свързвано с един куп клубове, сред които Монако, Наполи и италианския хегемон Ювентус. Според Gazzetta dello Sport, "бианконерите" ще подновят преговорите за привличането му. Сделката може да бъде завършена до 2 септември, когато затваря трансферният прозорец. За целта, шампионите трябва да продадат някой от своите нападатели. В листата са Гонсало Игуаин, Марио Манджукич и Пауло Дибала.

Припомняме, че Конте отстрани Икарди преди началото на лятната подготовка и заяви, че няма да разчита на него. №9 пък беше връчен на купеният от Манчестър Юнайтед Ромелу Лукаку. Икарди играе на "Джузепе Меаца" от 2013 г., когато беше взет от Сампдория. През миналия сезон той вкара 17 гола и даде 5 асистенции в 37 мача във всички турнири. Договорът му с Интер е до 30 юни 2021 г.