Бившият президент на италианския хегемон Ювентус – Джовани Коболи Джили, разкритикува настоящето ръководство. Той заяви, че е било грешка клубът да се разделя с Джузепе Марота и Макс Алегри, да повиши Фабио Паратичи и да назначи за треньор Маурицио Сари.

Марота и Алегри изиграха изключителна роля за превръщането на "бианконерите" в доминираща сила, но и двамата вече не са в Торино. "Марота винаги знае какво прави, Паратичи – не", заяви Коболи Джили в интервю за Radio Punto Nuovo.

"Документирано е, че не изпитвам голямо уважение към Сари. Знаете го от предишни мои изявления. Факт е, че като треньор се справи добре в Наполи и Челси, но имаше други, които можеха да сменят Алегри. Пеп Гуардиола е един от тях".

Вижте класирането в Серия "А"

"Аз съм човек, който не забравя нещата. Спомням си предишни изказвания и жестове на Сари, които бяха срещу Ювентус. Тогава отиде твърде далеч и това не може да се промени. Той е на определена възраст и няма оправдание. Ще видим какво ще постигне сега. Първата му пресконференция беше добре изградена, все едно е забравил миналото", продължи  с критиките Коболи Джили, който беше на президентския стол при торинци от 2006 до 2009 г.

После той насочи вниманието и към ръководството на Юве, най-вече Паратичи. "Проблемът с Емре Джан произтича от лош трансферен прозорец, който се контролира от Паратичи. Марота не би допуснал подобно нещо. Не може да не картотекираш Джан и Марио Манджукич за Шампионска лига. Пауло Дибала беше включен, само защото не успяха да го продадат. Паратичи и Андреа Аниели сгрешиха. Последният даде твърде много свобода на първия".

"Историята с Ромелу Лукаку също е голям неуспех. Марота успя да се справи с Мауро Икарди, защото знае какво прави. Паратичи не знае. Бих предпочел Алегри да беше останал. Или да назначат Гуадриола или Дешан", завърши Коболи Джили.