Петкратният носител на Златната топка Кристиано Роналдо се показа в непозната за широката общественост светлина. В обширно интервю пред ITV, той беше попитан за починалия си през 2005 г. баща Жозе Динис Авейро.

По време на разговора беше пуснат кратък запис, който до момента португалският национал не беше виждал. В него Авейро говори с гордост за сина си. То е заснето малко преди Евро 2004, а на следващата година таткото на Роналдо почива на 52 г. от чернодробна недостатъчност, причинена от алкохолизъм.

Видеото разстрои Кристиано и от очите му рухнаха сълзи от тъга. "Мислех, че интервюто ще е забавно, не очаквах да плача. Никога не съм виждал това видео. Не знам откъде... Трябва да имам тези кадри, за да ги покажа на семейството си", каза Роналдо.

Португалецът разкри, че се натъжава от това, че баща му не е успял да види успехите във футболната му кариера.

"Не познавам баща си напълно. Той беше алкохолик. Никога не сме имали нормални разговори. Беше трудно", разказа Роналдо.

Наскоро в друго интервю португалецът заяви, че опитва да предаде бащински урок на децата си. Звездата на Ювентус посочи, че иска да ги научи, че всичко се постига с много труд. Именно заради това той заведе най-големия си син да види къде Кристиано е живял като малък - далеч от познатия в момента лукс.

Едночасовото интервю с 34-годишния нападател ще бъда излъчено утре.