Треньорът на италианския хегемон Ювентус Маурицио Сари похвали Байер Леверкузен преди утрешния мач между двата отбора от група "D" на Шампионска лига.

Спецът добави, че "бианконерите" още не са достатъчно балансирани, за да пусне заедно на терена Кристиано Роналдо, Гонсало Игуаин и Пауло Дибала.

"Не можем да мислим за Интер сега", заяви Сари на пресконференцията, след като беше попитан за неделното гостуване на "Джузепе Меаца".

"Байер Леверкузен е само на точка зад Байерн Мюнхен и е отборът в Бундеслигата с най-добрите физически данни. Притежават отлични бегачи. Ще бъде изключително тежък мач и би било лудост да мислим за Интер. В тази конкуренция една загуба може да е решаваща", добави Сари, след което говори за целите на Юве в Шампионска лига през този сезон.

"Бианконерите" отново са слагани сред големите фаворити за трофея, въпреки че миналата година изненадващо бяха елиминирани от Аякс на 1/4-финалите след 1:1 в Амстердам и 1:2 на реванша в Торино. "Единствената цел е да прескочим групата. Трябва да играем безгрижно. Шампионска лига не трябва да се превръща в мания", предупреди Сари, след което добави, че отново английските клубове ще са основни претенденти в турнира.

Последният финал противопостави два отбора от Висшата лига (Ливърпул – Тотнъм 2:0), където Сари води Челси през миналата кампания. "В момента е трудно за италианските тимове да се превърнат във фаворити в Шампионска лига", добави Сари.

Той продължи "британската тема", след като призна, че е изненадан от бързата адаптация на уелсеца Аарън Рамзи, който беше взет като свободен агент от Арсенал. "Справя се добре, но има още какво да подобрява. Изненадах се колко бързо се интегрира. Играхме добре срещу СПАЛ (2:0) и Бреша (2:1), но има още какво да се желае", допълни Сари.

Той не разкри дали утре отново ще заложи на схема 4-3-1-2 или ще се върне към 4-3-3, но заяви, че Юве още не е достатъчно балансиран, за да пусне заедно на терена Кристиано Роналдо, Гонсало Игуаин и Пауло Дибала. "Това е хубаво предложение, но е рано за него", завърши Сари.