Треньорът на италианския хегемон Ювентус Маурицио Сари остана много доволен от победата с 2:1 като гост над големия съперник Интер. С нея шампионите изместиха "нерадзурите" от върха в класирането.

Вижте пълното класиране в калчото

"Няма голямо значение, че сме лидери в класирането. По-важното е, че играхме добре и показахме характер срещу отбор, който до този момент беше спечелил всичките си мачове. Започнахме отлично и се държахме правилно в такава атмосфера, което бе добър знак", заяви Сари.

После той изрази задоволството си от факта, че Юве показва прогрес при подаванията си. Победният гол на Гонсало Игуаин дойде след точно 24 паса.

"Мисля, че сме направили крачка напред по отношения на с подаванията. Трябва да продължим да работим в някои аспекти като доминацията, териториалното превъзходство, по-добрата и по-честа преса, да спираме в зародиш опитите за атаки на съперника, за да може да изнасяме играта в неговата половина".

"Усещам, че имаме потенциала за това, но процесът е бавен и постепенен, но в отбора има силни играчи, имаме и дълбочина. Постигаме резултати, дори и без да показваме потенциалните си 100 процента", добави Сари.