Голямата звезда на италианския хегемон Ювентус – Кристиано Роналдо, ще спечели Златната топка за 2019 година! Това твърди Corriere dello Sport.

Репортери на един от най-тиражираните вестници на Ботуша са засекли представители на France Football в Торино, което е сигурен знак, че призът отива в ръцете на португалския национал. Именно от френското списание връчват най-ценния индивидуален приз във футбола.

После от Corriere dello Sport са се добрали до информация, че журналисти от France Football са обядвали със спортния директор на Юве Фабио Паратичи и вече са направили интервю с Роналдо. Записът ще бъде излъчен след обявяването на победителя. Това ще се случи на 2 декември на церемония в Париж.

Ако Кристиано спечели Златната топка, той ще задмине Лео Меси. В момента двете големи звезди са грабвали отличието по рекордните пет пъти. Основен конкурент на двамата тази година е защитникът на Ливърпул Върджил ван Дайк.

През миналия сезон Роналдо стана шампион на Италия, спечели Суперкупата на страната и Лигата на нациите с Португалия, което го превръща в един от основните кандидати за Златната топка.