Галерия

Вратарят на италианския хегемон Ювентус – Войсчех Счесни, разкри, че се шегува с Матайс де Лихт по време на тренировките.

През сезона защитникът няколко пъти игра с ръка в наказателното поле, което доведе до скандали в Серия "А" за неотсъдени дузпи. Единствено срещу Лече (1:1) провинението му беше наказано с удар от бялата точка.

"Няма да ми откраднеш мястото в отбора", така Счесни казва на Де Лихт по време на заниманията. "Шегуваме се за случилото се, но няма да ви кажа какви гафове стават", каза полският национал.

Вижте в галерията шегите с Матайс де Лихт

Той заяви, че му е странно легендата Джанлуиджи Буфон да е негова резерва. "Преди няколко години щеше да изглежда лудост. Но ми носи радост, защото преди всичко Джиджи е приятел, а след това съотборник. Имаме страхотни отношения, така че се наслаждавам на това преживяване", добави Счесни, който през този сезон се представя отлично.

Под ръководството на Маурицио Сари той има и по-различни функции заради новия стил на игра на Юве. "Ролята ми се промени. Трябва да играя по-напред, тъй като защитната линия е високо изнесена. Винаги се опитваме да пресираме. Но се чувствам добре", добави стражът.