Италианският хегемон Ювентус си гарантира 1-то място в група "D" на Шампионска лига, след като победи с 1:0 у дома Атлетико Мадрид.

Единствения гол в сблъсъка за лидерската позиция отбеляза Пауло Дибала. Той беше точен в самия край на първото полувреме след страхотно изпълнение на фаул почти от аутлинията.

Като цяло срещата в Торино беше лишена от интересни моменти, а след почивката Федерико Бернардески уцели гредата след самостоятелен рейд.

След загубата "дюшекчиите" остават със 7 т. и ще треперят до последно за класирането си на 1/8-финалите, тъй като Байер Леверкузен има 6 т. В последния кръг испанците приемат Локомотив Москва, който е твърдо на дъното, а Юве гостува в Германия. 


Кристиано Роналдо се завърна за Юве, след като пропусна победата с 3:1 над Аталанта в Бергамо заради продължаващ проблем с коляното. Той вече е напълно възстановен и действаше в предни позиции с Пауло Дибала, докато Гонсало Игуаин седна на пейката. В ролята на трекуартиста беше Аарън Рамзи, а Данило смени Хуан Куадрадо отдясно на отбраната. След проблеми с ребрата се завърна и Блес Матюиди.

Рекордната покупка на Атлетико Мадрид Жоао Феликс мина последен фитнес тест, след който Диего Симеоне реши да не рискува с пускането му от 1-ата минута. Така в атака за испанците започнаха Витоло и бившият нападател на торинци Алваро Мората. Саул Нигес беше предпочетен пред Анхел Кореа, Томас Партей стартира сблъсъка, докато Маркос Йоренте остана резерва.

Първата опасност беше за Юве. След многоходова акция с по едно докосване, топката попадна в Пауло Дибала, който стреля по диагонала, но леко и Ян Облак изби. Гостите отговориха чрез Витоло, чийто шут беше блокиран в корнер. След неговото изпълнение Томас Партей засече от воле, но в аут.

След 20 минути игра Саул Нигес беше оставен непокрит в наказателното поле и засече с глава от отлична позиция. Изпълнението му обаче беше много слабо и прати топката над напречната греда.  Малко по-късно халфът изненада Войсчех Счесни с далечен шут. Вратарят улови, за малко да изпусне точно пред Алваро Мората, но успя да поправи грешката си.

До края на полувремето мачът беше скучен, с изключение на 45-ата минута, когато Дибала откри резултата с истински шедьовър. Аржентинският национал стреля от фаул на метър от аутлинията, с което изненада Облак и топката влетя в далечния ъгъл за 1:0 за Юве!

Малко след подновяването на играта Атлетико можеше да изравни. Саул стреля след корнер, но Счесни внимаваше и улови. В 54-ата минута Диего Симеоне взе мерки и смени Витоло с Жоао Феликс. След час игра Кристиано Роналдо беше изведе, но не му достигна скорост. Това го накара да финтира преследващия го Томас Партей, но изстрелът му с левия крак беше неточен.

Мадридчани отговориха с шут на Феликс, който премина покрай целта. В 67-ата минута Юве можеше да сложи точка на спора. Току-що появилият се в игра Федерико Бернардески проби и отправи великолепен удар по земя, но гредата спаси Облак.

В 82-ата минута Феликс с пас като по учебник с външен фалц изведе Анхел Кореа, но Матайс де Лихт успя да спре нападателя в решаващия момент. В продължението Мората не успя да засече топката точно пред опразнената врата и Юве спечели с 1:0. 

Ювентус – Атлетико Мадрид 1:0

Голмайстор: 1:0 Дибала (45)

Ювентус: Счесни, Данило, Де Лихт, Бонучи, Де Шилио, Матюиди, Пянич, Бентанкур (86-Кедира), Рамзи (63-Бернардески), Дибала (76-Игуаин), Роналдо
Треньор: Маурицио Сари

Атлетико: Облак, Трипиър, Фелипе, Ермосо, Лоди (64-Лемар), Саул,  Ерера (60-Кореа), Партей, Коке, Витоло (54-Феликс), Мората
Треньор: Диего Симеоне

Торино, "Алианц Стейдиъм"
Съдия: Антъни Тейлър (Англия)
Жълти картони: Бентанкур (Ювентус); Ермосо, Лоди, Саул, Ерера (Атлетико)