Галерия

Португалската суперзвезда Кристиано Роналдо беше избран за Футболист номер 1 на италианската лига през изминалия сезон 2018/2019 снощи, докато по същото време течеше церемонията за връчването на Златната топка. Нападателят на Ювентус получи приза още в първия си сезон на Апенините. В Париж той остана на 3-а позиция и логично избра да получи този приз в Италия.

Кристиано Роналдо пристигна повече от два часа по-късно от останалите гости, изчаквайки времето да се появи за наградата в колата си.

"За мен е голяма чест да получа този приз. Благодаря на моите съотборници в Ювентус", заяви Кристиано на италиански език.

"Много съм щастлив, че играя в Италия. Това е една много силна и трудна лига. Благодаря на всички, които са гласували за мен. Искам да го направя и през този сезон, така че ще дам всичко от себе си", каза още той.

За първи път по време на церемонията беше връчена награда и за най-добър състезател при жените, като първата позиция е за Мануела Джулиано, италианска националка и нападател на Рома. Във всички категории наградите бяха определени след гласуване на футболисти, треньори, съдии и журналисти.

Роналдо пристигна в Ювентус през лятото на 2018-а година и беше с решителен принос за осмата поредна титла в Серия А. И вкара 28 гола във всички турнири, в това число 21 за първенство.

Джанпиеро Гасперини, който изведе Аталанта на 3-о място в първенството, беше определен за най-добър треньор. Аталанта стана и отбор на годината в Италия, следвани от Ювентус и от носителя на Купата на страната Лацио. При треньорите 2-ото място е за Масимилиано Алегри, а третото е за Синиша Михайлович от Болоня.

Сандро Тонали, който имаше основна заслуга за промоцията на Бреша в елита, стана футболист номер 1 на Серия Б.